Harestua

Back Aktuelt Tur og fritid Utsetting av settefisk gjennomført

Utsetting av settefisk gjennomført

  • PDF

altDet settes årlig ut fisk i flere av Lunner Almenning sine vann i samarbeid med Lunner jeger- og fiskeforening. Nå er årets dugnad gjennomført.

Lunner jeger- og fiskeforening i samarbeid med Lunner Almenning kultiverer flere vann for å sikre at det er godt med fisk i vannene både for sportsfiskeren og til familier som ønsker å komme seg ut i naturen. Bjarne Minde, leder av fiskeutvalget i LJFF, hadde ansvaret for årets dugnad.

 

- Fisken kommer fra Lillehammer sportsfiskeres settefiskanlegg og bæres ut av frivillige, forteller Bjarne Minde. - Det går ca 150 fisk i sekken, så det var en del turer som skulle til for å få alle 1200 ut. Det som er spennende er at vi setter ut fisk som er 2 eller 3 år gamle, slik at det er størst mulig sjanse til å overleve.

Minde forteller at LJFF sine medlemmer i år har valgt ut flere vann og fordelt settefisk av ulik størrelse mellom vannene. - Fjellsjøen og Korsvannet ble valgt ut som settevann for tre år gammel fisk. Det ble satt ut to år gammel settefisk i Øyvannet, Store klatretjern, Lille klatretjern og Øvretjern.

Finnes det andre former for kultivering som kan gi en effekt?

Bjarne Minde synes dette er et spennende spørsmål og snakker om både kalkingen som måtte til i flere vann i når det var problemer med sur nedbør og forsøk med å grave opp bekkeos for å bedre gyteforholdene. - Mens kalkingen ga god effekt, var oppgraving av bekkeos på 80-tallet ikke en effektiv metode for å bedre forholdene for fisken. - Det viktig er å være åpen for nye metoder og tørre å prøve dem ut.

Sist oppdatert onsdag 26. september 2012 09:35


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS
Share/Save/Bookmark