Harestua

Back Aktuelt Reisebrev Reisebrev: Afrika, mitt Afrika...

Reisebrev: Afrika, mitt Afrika...

  • PDF

altHer er det siste reisebrevet fra Linda Slettengen Jacobsen etter hennes opphold i Afrika:

Nå har det gått ca. 3 måneder siden jeg kom hjem fra Zambia og jeg har fått oppholdet mitt litt på avstand. For en opplevelse jeg har hatt!
Å jobbe som idrettsfrivilig gjennom NIF har gitt meg noen helt nye perspektiver på livet. Dette året kan ikke sammenlignes med noe annet!
Jeg har lært og opplevd ufattelig masse, men jeg spør meg selv: Hva fikk "Afrika" ut av oppholdet mitt?

Hele eventyret startet i juli 2010 da 16 norske idrettsfrivillige dro ned til ulike land i sørlige Afrika for å jobbe med idrett i ett helt år.
Tiden frem til hjemkomst virket uendelig. Jeg tenkte ofte at jeg hadde tid til å redde verden i løpet av ett år.
Ambisjonene mine om å skape, endre og tilføre var store og jeg hadde som mål å gi mye av meg selv. Dette var min sjanse til å gi tilbake noe til idretten. Den har jo gitt meg så mye.

Tiden fløy, jeg var oppgitt, ting tok tid, tilvendinger, zambisk tid, kultursjokk, opplevelser, overraskelser, nye venner, ny familie, kollegaer. alt
Plutselig var det april! Om 2 måneder skulle jeg hjem til Norge og leve "mitt vanlige norske liv" igjen. Jeg ville IKKE hjem. Det var nå jeg var på topp.
Det var nå vi hadde fremgang. Sammen.

Afrika er for mange synonymt med fattigdom, sult, elendighet og krig. Kunne du tenkt deg en månedslønn på 500 kroner? Det finnes jo nordmenn som tjener det i timen!
Den første tiden min i Afrika var også preget av at jeg syntes alt var så forferdelig urettferdig. Jeg sammenlignet alt og alle med norske forhold, verdier og standarder. Det var da jeg sluttet å sammenligne at jeg følte at jeg fikk til endringer. Hvis vi skulle arrangere en fotballcup i Zambia vil det selvføleglig være andre utfordringer enn i Norge. Og slik bør det være. Rett i Norge, trenger ikke nødvendigvis å være rett i Zambia. Å redde verden var vist ikke så lett som jeg hadde trodd. Jeg måtte starte med noe så enkelt som meg selv først...

Ja, hva fikk "Afrika" ut av at jeg brukte 8 måneder på å finne ut at vi var på vei fremover? Jeg mislyktes totalt i min "redde-verden-taktikk", men jeg lærte mye om meg selv. Ga jeg noe tilbake som jeg hadde planlagt? Fattigdommen satte dype spor i meg. Mange kjemper daglig en kamp om å overleve, men allikevel er de blide, opplagte og vennlige. Gjestfriheten er virkelig av en annen verden og smilene er alltid på lur.

Jeg har funnet ut at det er umulig å redde verden som enkeltperson, men jeg kan være en god ambassadør for det fantastiske jeg har opplevd.

For et mektig og mangfoldig Afrika. Mitt Afrika.

Sist oppdatert fredag 16. desember 2011 14:14


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS
Share/Save/Bookmark