Harestua

Back Aktuelt Reisebrev Hjemreisen nærmer seg med stormskritt

Hjemreisen nærmer seg med stormskritt

  • PDF

alt"Nå er det ikke lenge igjen av afrika-eventyret og den siste tiden har flydd av gårde! På en annen måte kan man si at jeg virkelig har tilpasset meg "african time"– jeg regner ikke lenger tid etter klokka, men netter…" les resten av reisebrevet fra Linda Sletengen Jacobsen:

"Harassment Against Women in Sport – Stepping Up to the Challenge"

Det storfine besøket hjemmefra gikk i glemmeboka i løpet av første uka. NOWSPAR arrangerte det første "Southern African Consultative Meeting" uka etter påske og det var noen ekstremt hektiske dager. Drilljentene og karatekaene fra Kaunda Sqaure opptrådte foran selveste førstedamen, Mrs. Banda, under velkomstfesten og professor Kari Fasting hadde tatt turen fra Norge og Norges Idrettshøyskole for å snakke om misbruk av jenter i idrett.

Bryllup i Zimbabwe

Et mzungu team på fem dro til Chinoyi i Zimbabwe for å oppleve et eventyr av et afrikansk bryllup. Søsteren til en av de frivillige i Zimbabwe skulle gifte seg og det ble stor stemning da til sammen seks hvite personer deltok i bryllupet. Det er et sjeldent syn i en liten by som Chinoyi. Vi tok turen innom Chinoyi Caves, en gruve med en knallblå, klar innsjø, og hovedstaden Harare der en av kompisene mine ble lagt i håndjern for urinering på offentlig sted. Småstressa, men en god historie!

Chisekesi, Choma og Chongwe

Har jobbet en hel masse mellom all reisingen også. Reiste med kollegaer til chapterne våre i rurale Chisekesi og Chongwe i mai for å utvikle idrettstilbudet der. Veldig spennende, men store utfordringer. Det er vanskelig å få jenter og kvinner mer involvert i idrett over natta. Ting tar tid, og kanksje spesielt her nede. I Choma hadde jeg og en annen lokal NOWSPAR frivillig et foredrag for alle idrettslederne i den sørlige provinsen. Der satt det 50 stivpyntede menn og kvinner i dress, slips og kjoler og hørte på hva vi mener om kvinner, idrett og potensialet som finnes i Zambia. Jeg har aldri vært så nervøs her nede, men man vokser på utfordringer som denne!

17.mai

Man blir aldri så nasjonalromantisk som av å feire nasjonaldagen i et annet land. Spekemat, laks, eggerøre, Gilde wienerpølser, is og kanelboller stod på menyen. Barnetog og leker satte derimot prikken over i`en! Og ikke nok med det: den 1. juni feiret vi felles (nordisk) nasjonaldag med svenskene og danskene i Lusaka og derimot nok en runde med god mat og drikke! Ikke feil!

Malawi

Tok meg en liten tur til Malawi mellom slagene og fant paradis på jord! Cape Maclear langs Lake Malawi var idyllisk, harmonisk og ufattelig nydelig. Kajakktur på en blikkstille innsjø, snorkling i krystallklart vann og fantastiske folk er stikkord for den fantastiske turen.

Trenerkurs i Kaunda Square:

I begynnelsen av juni arrangerte vi et trenerkurs for 27 trenere i fotball og volleyball for deltagere fra hele Kaunda Square og Kalingalinga. Det var mye jobb og sene kvelder for å forberede, men det var virkelig verdt det! Trenerkurset ble en knallsuksess! I slitte skolelokaler med stoler og pult i ett lærte deltagerne om rollen til en trener, enkel førstehjelp, hvordan en kan sette opp mål og planer for treningen og regler for spillene. Vi avsluttet helgen med å se hvordan trenerne var i aksjon og utdeling av sertifikater! Det blir spennende å følge utviklingen i Kaunda Square chapter fremover.

Farvel, farvel…

Tiden er også inne for å si hade til familie, gode venner og kollegaer. Jeg og Ole inviterte til felles avslutningsfest med grillmat og drikke på det olympiske senteret, jeg hadde avskjedslunsj med jobben og familien ble invitert ut til en av de fineste restaurantene i Lusaka. Mamma var helt overveldet over stedet og maten, de hadde nemlig aldri vært på et så fint sted før. Å si hade er virkelig ikke min greie, og det er utrolig trist å tenke på at dette kanskje er siste gang jeg ser noen av disse fantastiske menneskene…Tiden min i NOWSPAR er også ferdig, og de andre frivillige i Zambia reiste hjem etter "End of service". Den siste tiden skal jeg hjelpe til under foreberedelseskursene til neste års frivillige.

Namibia

Eventyrene tar aldri slutt og i skrivende stund oppholder jeg meg i Namibia, nærmere bestemt i Swakopmund. I dag har jeg prøvd sandboard, slappet av i solen og fundert over livet. Det er trist å si farvel til folk du har blitt glad i, men samtidig er jeg veldig takknemlig for at jeg fikk sjansen til å være idrettsfrivillig. En opplevelse jeg vil huske resten av livet. Lev livet mens dere kan, alle sammen!:)

Hilsen

Linda Sletengen Jacobsen

zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011zambia_juni_2011

Sist oppdatert fredag 24. juni 2011 08:38


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS
Share/Save/Bookmark