Harestua

Back Aktuelt Reisebrev Reisebrev: Familien Jacobsen på tur!

Reisebrev: Familien Jacobsen på tur!

  • PDF

altGledestårer, uendelige klemmer og brede smil er stikkord for gjenforeningsfesten vi hadde på den lille flyplassen i Lusaka, Zambia. Mamma, pappa og lillebror Jørgen kom i første pulje og hadde tatt med seg Freia, Stabburet og TINE i bagasjen. Etter et år borte fra norsk kost var det nesten litt rart å teste brunosten. Men fy flate så godt! Ferien var preget av unike Losi-tradisjoner og Kuomboka seremoni, storstilt 50-årsfeiring på en buss til Livingstone, safari i Botswana og avslappende dager på kanten av Victoria Falls. Familien Jacobsen på besøk i Afrika var en stor suksess!

KUOMBOKA SEREMONI:

Mongu var neste stopp på reisa, nesten 800km fra Lusaka. I bil. Jørgen kjedet seg, men klaget aldri. Losi-folket skulle feire overgangen mellom regntid og sommertid ved å frakte Losi-kongen over innsjøen i nærheten av byen. Krigere bruker mannskraft og årer for å frakte Litunga`en og elefanten hans over den lange strekningen, mens båten til dronningen hadde en stor fugl. Vi tok oss rundt med en liten motorbåt for å få med oss deler av ferden til vanns. Sol, lett bris, blikkstille vann og hvite, dansende vannliljer preget båtturen. Utpå ettermiddagen ankom kongen sitt nye hus og med trommerytmer, dans og sang ble han ønsket velkommen.

KAFUE NASJONALPARK:

 

Vi duret deretter "hjemover" igjen og stoppet halvveis for å dra på safari i Kafue National Park. Til og med jeg må innrømme at det fortsatt er eksotisk når ei løvinnene ligger i veikanten når en kjører gjennom parken. Vi ankom sent lørdag kveld og tidlig søndag morgen vasket vi søvnen ut av øynene og gjorde oss klare for den zambiske bushen. Dessverre hadde vi ikke helt flaksen med oss fordi regntiden har gitt gresset god grunn til å vokse og gro. Vi spottet likevel noen sebraer, impalaer, aper, elefanter og en hel haug med fugler! Lang tur, men verdt det, mente Jørgen.

LUSAKA:

 

Vel hjemme, i alle fall for meg, ankom siste blad Jacobsen hovedstaden og familien var komplett. Jeg måtte jobbe litt, men resten slappet av på hotellet med bading og soling. Shopping ble det også tid til, og jeg tok med meg Camilla til markedet i byen en av dagene. Der er det ville tilstander og søsteren ble et hett gifteemne med sin muzungu hud (hvit person) og lyse lokker. Tirsdag var det duket for aktiviteter i Kaunda Square og familiemiddag med mine TO fantastiske familier. "Pappa, dette er pappa!" Den setningen hadde jeg aldri trodd jeg kom til å si, men jo da! Livet i Zambia byr definitivt på nye opplevelser!

BOTSWANA:

 

Gamlefar i familien fylte 50-år og vi feiret med en 7-timers buss til Livingstone. Heldigvis hadde vi mye å se fram til dagen derpå. Vi skulle nemlig til Botswana og Chobe Nasjonalpark for safari. Elefanter, sjiraffer, impalas, krokodiller, aper, flodhester og vortesvin var på sjekklisten etter en dagstur med både båt og bil!

LIVINGSTONE:

 

De siste dagene av oppholdet ble tilbrakt i Livingstone, sør i landet. Vi bodde på Zambezi Sun som ligger bare et steinkast fra Victoria Fallene. Vi badet og solte oss ved bassenget, spiste god mat og feiret livet med påskeegg. Påsken 2011 var rett og slett helt fantastisk og tiden fløy av gårde. Jeg og Camilla dro på Lion Walk, og gikk og klappet to løvinner på nesten 2 år. Helt ubeskrivelig! Jørgen fikk med seg mamma på speed båt, mens pappa funderte hva han skal bruke de neste 50 på…

Rå ferie, rå familie, rått Afrika!:)

zambia_april_2011zambia_april_2011zambia_april_2011zambia_april_2011zambia_april_2011zambia_april_2011zambia_april_2011


Sist oppdatert mandag 09. mai 2011 18:39


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS
Share/Save/Bookmark