Harestua

Back Aktuelt Reisebrev

Reisebrev

Reisebrev: Afrika, mitt Afrika...

  • PDF

altHer er det siste reisebrevet fra Linda Slettengen Jacobsen etter hennes opphold i Afrika:

Nå har det gått ca. 3 måneder siden jeg kom hjem fra Zambia og jeg har fått oppholdet mitt litt på avstand. For en opplevelse jeg har hatt!
Å jobbe som idrettsfrivilig gjennom NIF har gitt meg noen helt nye perspektiver på livet. Dette året kan ikke sammenlignes med noe annet!
Jeg har lært og opplevd ufattelig masse, men jeg spør meg selv: Hva fikk "Afrika" ut av oppholdet mitt?

Sist oppdatert fredag 16. desember 2011 14:14

Les mer …

Hjemreisen nærmer seg med stormskritt

  • PDF

alt"Nå er det ikke lenge igjen av afrika-eventyret og den siste tiden har flydd av gårde! På en annen måte kan man si at jeg virkelig har tilpasset meg "african time"– jeg regner ikke lenger tid etter klokka, men netter…" les resten av reisebrevet fra Linda Sletengen Jacobsen:

Sist oppdatert fredag 24. juni 2011 08:38

Les mer …

Reisebrev: Familien Jacobsen på tur!

  • PDF

altGledestårer, uendelige klemmer og brede smil er stikkord for gjenforeningsfesten vi hadde på den lille flyplassen i Lusaka, Zambia. Mamma, pappa og lillebror Jørgen kom i første pulje og hadde tatt med seg Freia, Stabburet og TINE i bagasjen. Etter et år borte fra norsk kost var det nesten litt rart å teste brunosten. Men fy flate så godt! Ferien var preget av unike Losi-tradisjoner og Kuomboka seremoni, storstilt 50-årsfeiring på en buss til Livingstone, safari i Botswana og avslappende dager på kanten av Victoria Falls. Familien Jacobsen på besøk i Afrika var en stor suksess!

Sist oppdatert mandag 09. mai 2011 18:39

Les mer …

Reisebrev: Hverdagsliv i Zambia

  • PDF

Livet mitt humper og går her nede i sør, mens damer med parykk flagrer rundt med plastikkpose på hodet når det regner og telefonkortselgerne krangler ved hvert eneste lyskryss om å selge kontantkort til under 5 norske kroner. Ja, du må til og med kjøpe kreditt til fasttelefonene her nede…

Sist oppdatert lørdag 09. juni 2012 14:49

Les mer …

Nytt år og nye muligheter!

  • PDF

Det var deilig å kunne si: ”Home, sweet home” da jeg satte ned føttene på zambisk jord etter over 1 ½ mnd på reisefot. Reisetilværelsen er fantastisk og jeg har hatt noen helt ubeskrivelige opplevelser jeg vil huske livet ut, men på samme tid er det veldig deilig å komme inn i hverdagsstruktur igjen. Ferie gir helt klart tid til å komme på nye ideer, tenke over hvordan de gamle prosjektene har fungert og hvilke endringer en kan gjøre for å bli enda bedre. Nytt år gir nye muligheter!

Sør-Afrika – Cape Town:

Juleferien startet i Cape Town der vi hadde en etterlengtet samling med alle de 15 gjenværende idrettsfrivillige fra Norge. Vi hadde norsk julebord på ”Mama Africa” med viltkjøtt fra de store dyrene på savannen, eksamen i idrett og utviklingssamarbeid, besøk på Robben Island (der Nelson Mandela satt i 28 år) og noen herlige dager på stranda Camps Bay. Opplevelser fra A-Å bare de to første ukene! Det var utrolig deilig å få litt vestlig innputt etter mange måneder i Zambia. Cape Town er bare et stykk rått sted! Byen har alt; kultur, historie, turistattraksjoner, god mat, shopping og et uforglemmelig uteliv!

Sist oppdatert onsdag 19. januar 2011 13:23

Les mer …

November i Zambia, Serenje Community

  • PDF

Av Linda Jacobsen

Serenje Community Visit 26.-28. november 2010
Denne måneden har jeg vært på besøk hos en av chaptrene til NOWSPAR sammen med min kollega Emmanuel.  En helg proppfull av nye opplevelser som jeg vil huske resten av livet.

Sist oppdatert lørdag 04. desember 2010 15:23

Les mer …

Opplevelser på rekke og rad i Zambia

  • PDF

Av Linda Jacobsen

Oktober har vært en utrolig måned, selv om varmen har vært ekstrem. Her i Zambia kaller de oktober ”the big suicide month”. Hot-dry season har vært varm, men heldigvis klager zambiere like mye, om ikke mer, over temperaturen som meg.

 

Sist oppdatert lørdag 04. desember 2010 15:22

Les mer …

Lindas Zambia

  • PDF

Av Linda Jacobsen

Jeg heter Linda Jacobsen og kommer fra det fantastiske tettstedet vi alle er så glad i, nemlig Harestua. Akkurat nå befinner jeg meg på den andre siden av jorda, nærmere bestemt på det afrikanske kontinent. Sammen med 15 andre unge nordmenn er jeg blitt plukket ut av Norges Idrettsforbund til å jobbe som idrettsfrivillig for NOWSPAR her nede i ett år. Så her er mitt eget lille eventyr. Eventyret Zambia.

Sist oppdatert lørdag 04. desember 2010 15:21

Les mer …


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS