Harestua

Back Aktuelt Aktiviteter Mandag kveld på Solobservatortiet: Små og store monstre på Svalbard

Mandag kveld på Solobservatortiet: Små og store monstre på Svalbard

  • PDF

altMandag 27.oktober er det igjen duket for Åpen kveld på Solobservatoriet hvor paleonotlog Jørn Hurum (Naturhistorisk Museum, Oslo) skal snakke om små og store monstre på Svalbard.

Forskerne på Naturhistorisk Museum har skapt store overskrifter de siste årene, med flere nye funn av øglefossiler på Svalbard. Gjennom flere turer til øygruppen, hvor fossilene har blitt gravd ut og gjørt klare til transport for påfølgende undersøkelser ved museet i Oslo, har de funnet flere nye og ikke minst overraskende store øgler fra kritt-, jura- og triastiden.

De største og mest fryktinngytende av disse, med kraftige kropper som var rundt 13 meter lange, er blant de største rovdyrene som noen gang har eksistert. Jørn Hurum vil fortelle om og vise bilder fra flere av disse funnene som han og hans kolleger har gjort. Han vil hjelpe oss å forstå hvorfor de er så spesielle og hvordan de passer inn i vår forståelse av naturen i kritt-, jura- og triastiden.

Kom til Solobservatoriet og hør om alle de spennende oppdagelsene til en øglegraver! Programmet begynner klokken 18:00 med omvisning i Nord-Europas største astronomiske anlegg, Solobservatoriet. Deretter fortsetter vi med foredrag, åpen café og astro- butikk. Kvelden avsluttes i kikkerthuset hvor vi tar fram stedets mange stjernekikkerter så de fremmøtte kan nyte stjerneutsikten enda litt nærmere (værforbehold).

Beregn god kjøretid, se

www.solobservatoriet.no for kjøreanvisning. Entré og deltakelse koster kr. 150,- for voksne og kr. 100,- for barn/skoleelever. Det er ikke nødvendig med påmelding. NB Kun kontant betaling

Foto I: Atlantic Productions

Foto II: Jørn Hurum (NHM/UIO)

alt

Sist oppdatert mandag 27. oktober 2014 10:26


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS
Share/Save/Bookmark