Harestua

Back Aktuelt Aktiviteter Vel gjennomført for Harestuarittet 2014

Vel gjennomført for Harestuarittet 2014

  • PDF

altHarestuarittet 2014 ble gjennomført Kristi Himmelfartsdag, torsdag 29. mai. Til sammen 26 ekvipasjer stilte til start, hvorav nøyaktig halvparten var fra Hadeland.

Harestuarittet er et distanseritt som også i år ble gjennomført med to klasser, 20 km og 40 km. Rittet var et såkalt clear-round ritt som betyr at rytterne må ri med gjennomsnittlig hastighet mellom 8 km/t og 15 km/t.

Minimums ridetid for en 20 km etappe var 1 time 20 minutter, maksimum ridetid per 20 km etappe var 2 timer 30 minutter. I denne konkurranseformen er det ikke om å gjøre å komme først i mål, men å holde seg innenfor de angitte tidsrammer.

Konkurransen er ikke avsluttet ved målgang. Hesten må være i god form ved målpassering. Dersom hestens puls er høyere enn 64 slag per minutt senest en halv time etter målgang, eller hesten er halt, blir ekvipasjen eliminert. Noe av cluet er at rytteren kjenner hesten og disponerer løpet ut fra hvilken form hesten er i.

Harestuarittet 2014 gikk fra stevneplassen ved Mylla dam, langs bilveien til Svartbekken, videre inn på Lunner Almennings skogsbilveier forbi Fjellsjøen, inn til Gjerdingen hvor rytterne snudde ved Rajebråtan og red samme vei tilbake. De som red 40 km red samme etappe to ganger. Med det flotte været og fine omgivelsene på Lunner Almennings grunn ble rittet også en flott naturopplevelse for deltakerne.

Innen en halvtime etter målgang sjekket dommer Yvonne B Strøm hestenes puls og lot rytteren ta hesten en liten runde i trav for å sjekke at hesten ikke var halt. I klassen 40 km fikk alle åtte ekvipasjene godkjent. I klasse 20 km fikk 14 ekvipasjer godkjent rittet, m ens fire ble eliminert pga for høy puls på hesten en halv time etter målgang.

Arrangørklubben Hadeland Ride og Kjøreklubb er godt fornøyd med deltakelsen og gjennomføringen av det andre Harestuarittet, og stevneleder Rune H. Rækken understreker at med to vellykkede gjennomføringer, har Harestuarittet kommet for å bli et fast årlig arrangement. Klubben takker også grunneier Lunner Almenning for at Harestuarittet kunne gjennomføres på deres grunn.

Tidligere i år vedtok Harestua Hestesportsklubb og Hadeland Ride og Kjøreklubb å slå seg sammen og fortsette under navnet Hadeland Ride og Kjøreklubb. Målsettingen med sammenslåingen er å samle og styrke hestemiljøet på Hadeland.

Bilder:

1) Stevnets yngste rytter og debutant i distanseritt, 10 år gamle Jo Randar Holmøy fra Lunner på sin nyinnkjøpte ponni Al-Raqis fikk godkjent ritt i 20 km-klassen. Han deltar også i indianercupen, som er en konkurranse mellom alle ryttere t.o.m. det året de fyller 16 år om å samle flest kilometer i distanseritt i løpet av en sesong.

2) En av dem som fikk godkjent ritt i 40 km-klassen var Tonje Brokerud fra Gran på fjordingen Jack. Hun deltar også i indianercupen.

alt

Sist oppdatert mandag 09. juni 2014 23:01


TIPS OSS

E-post: post@harestua.info

KONTAKT OSS

E-post: post@harestua.info

Postadresse:
Innovasjon Hadeland AS
Hadelandsvegen 853, 2743 Harestua

 

REDAKSJONEN

E-post: post@harestua.info

MARKED/ANNONSER

E-post: post@harestua.info

OPPHAVSRETT

Materialet på dette nettstedet omfattes
av åndsverklovens bestemmelser.
harestua.info/Innovasjon Hadeland AS er er ikke ansvarlig for eksterne sider.

Løsningen er levert av Titan IT AS
Share/Save/Bookmark